A kedvezményezett neve: Rózsakert Gondoskodás az Egészséges Életmódért Alapítvány
Projekt címe: A Rózsakert Alapítvány Idősek Otthona korszerűsítése és kapacitásbővítése
Szerződött támogatás összege: 81 741 633 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja, hogy megvalósuljon a Rózsakert Alapítvány által fenntartott Idősek Otthona korszerűsítése és kapacitásbővítése, amellyel a lakók életminősége javul, illetve az életviszonyuk humanizálása és modernizálása valósul meg.

A korszerűsítéssel egyúttal végbe megy az intézmény komplex, infokommunikációra is kiterjedő akadálymentesítése, energiatakarékossá tétele.

A lakosság körében igény van az Idősek Otthonára, mivel jelentős a száma azoknak az időskorúaknak, akik önmagukról betegségük, mentális állapotuk, családi, illetve szociális helyzetük miatt időlegesen nem képesek gondoskodni.

A projekt megvalósulásával a jelenlegi 10 fő időskorú személy mellett további 10 fő folyamatos ellátásáról a jogszabályi előírásoknak megfelelően, kulturált akadálymentes környezetben kívánunk gondoskodni.

Építészeti jellemzők

A projekt keretében a meglévő 10 férőhelyet biztosító földszint, plusz a részben beépített tetőtér korszerűsítésével, illetve a kapacitásbővítést lehetővé tevő tetőtér építésével 20 férőhelyre növekszik az Idősek Otthona ellátottainak száma. Az épületben megvalósul az ellátottak teljes körű fizikai és infokommunikációs akadálymentessége.

Eszközpark korszerűsítése

Jelenleg az intézményben nem áll rendelkezésre számítógép és internet használat az ellátottak részére. Régóta megfogalmazódott a feltételek megvalósítása, hiszen a felgyorsuló világunkban a kapcsolattartás egyik eszköze az elektronikus levél. A korszerűsítéssel el tudjuk érni, hogy 3 új számítógép beüzemelése és hozzá kapcsolódó internet hálózat kerüljön kiépítésre. Az ellátottak életminőségét javítja a részükre beszerzésre kerülő televízió, DVD lejátszó és Hifi berendezés.

Az intézmény által működtetett étkeztetést és ellátást szolgáló eszközök elavultak, melyek cseréje jelen projekt keretében oldható meg. Ez által valósul meg mosó-csavarógép, szárítógép, három-medencés mosogató, mosogatógép, étkező garnitúra és betegágy beszerzése.

Projekt azonosítószáma: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0045
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. 10. 31.

palyazati logo